February 13, 2011

Pre Entry Tutorial Mekap Pengantin

Selamat malam semua. Tapi sebelom tu, wat blogger-blogger yang belom tido lagi, masih duduk di depan laptop memikirkan tajuk ape yang korang nak update hari nie atau mungkin sedang menaip entry, jom kita view sikit tutorial mekap yang saya dah buat. TAPI......!!!! saya tak boleyh tunjuk semua gambar.

alorhhhh~~ Kenape???

Sebab esok baru saya akan update entry untuk tutorial mekap tu. Theme kali ini adalah Natural Bride Looking. Sangat senang untuk yang baru belajar, tapi agak susah sedikit kalau korang tak berapa pandai mix dan match color. Tapi jangan risau, saya akan buat ia mudah seperti ABC supaya korang faham dan mungkin boleyh digunakan untuk keluar date. Sebab satunya, mekap ni tak semestinya pengantin jer yang boleyh gunakan. Tapi untuk korang yang suke earth color macam yang saya guna untuk mekap pengantin tu, memang patutlah mencuba. 

Tak mahu cerita banyak, jom kita tengok teros gambar yang akan membuat korang tak sabar-sabar menunggu entry hari esok. [kalau macam tu, saya update lambat-lambat sikitlah. Baru thrill.. Hehehe]


Circle lens baru warna kelabu dengan padanan eyeshadow warna earth.. Kalau korang nak tau lebih lanjut, macam mana saya buat mekap ni, dan barang apa yang saya gunakan untuk hasilkan mekap pengantin ini, tunggggguuuu..... Kenalah sabar kan. Kalau tak macam mana nak berjaya. Betol tak??? [betoll cikgu!!]

Jadi, selamat malam buat semua. Dan selamat menanti. Sayang korang!!!

P/s: Special thanks to my untie coz saya terlupa nak mintak kebenaran dia pinjam selendang time dia nikah dulu. huhuhu...

4 comments:

Lala Latif said...

xsabar nak tgu esok...ngeee...

Nurul Mazni said...

sabar tau.. Hehehe~~

Zulfahmi Abidin said...

dah tentu2 aku tak leh nak join.bhahahaha

Nurul Mazni said...

zulfahmi: hahaha. tak leyh nk kate apelah yer. Sori~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...