June 24, 2010

Penggubah Lirik Pulak Sekarang

Moshi2 n Selamat Petang sayang!!!
Thx untuk semua yang sudi datang blog saya..
Tak sempat lagi nak balaz kunjungan korang.. Sebab semenjak dua menjak nie, saya ada hobby baru..


Urm...Hobi saya tu memerlukan saya menghabiskan masa hampir 3-4 jam memerah otak..
Hobi apa tu?? Hehehehe..
Sebenarnye saya sekarang cuba untuk menjadi komposer dan penggubah lirik kecil-kecilan.. aYOoo!!! Blogger pun kecil-kecilan, cipta lagu pun kecil-kecilan jugak.
Nak buat macam mana.. Semuanye bermula dari bawah kan??
Ada ker orang yang start dari atas terus?? 
Semuanye bermula dari bawah dan perlahan2 bertatih untuk ke atas.


Dua lagu telah berjaya saya gubah liriknye.
Satu lagu bertajuk BINTANG HATIKU dan TANPA SEDAR...
Dua2 lagu ni saya pinjam arrangement musik dari OST You're Beautiful, nyanyian Park Shin Hye..
Sure saper2 yang minat cerita korea pernah dengar lagu nie dalam drama tu kan?? Tajuknye Without Words and Lovely Day....
Haaaa!!! Itulah dua lagu yang saya dah gubah liriknye....


Kalau saper yang tak minat cerita korea, korang leyh jer dengar dari dua video kat bawah nie. Tak yah susah2 nak g cari kat youtube.


LOVELY DAY-PARK SHIN HYE






WITHOUT WORDS-PARK SHIN HYE




Tapi sayangnye, saya masih lagi mencari cara nak publish lirik nie..
Maybe kalau tak publish, saya akan simpan sebagai khazanah saya jerlah kot...
Try nak upload video sendiri nyanyi lagu yang saya gubah..
Tapi........berukband sengal!!!! opssss~!!! Tak leyh panggil cam tu.. Nanti dia majuk!
So, ini jerlah yang dapat saya kongsi. Happy gak sebenarnye nie...
Tak sangka dapat gubah lirik.. [ceyh!!!ada bakat gak aku nie]hahahahah....bangga sendiri sudah!

Okelah~daaaa sumer!!!Muaxxxxxxx....

P/s: Tajuk asal lagu TANPA SEDAR tu sebenarnye TANPA PESAN. Tapi terpaksa tukar saat akhir sebab adik saya kata lagi sesuai tanpa sedar dari tanpa pesan.. Thx adikku~Berguna gak otak ko kadang2 kan???

5 comments:

~cik tiram~ said...

wahhhh...:)

nana said...

singgah balik. disini ada sorg lagi peminat korea. Kyaa!!

FiRsYa MeLisSa said...

cik tiram: doakan saya tau~

Nana: yea!! saya pun peminat korea gak..hehhee

FyZa said...

fuyooo! kretipnya si comey nie gubah lagu..bgus2..mana taw kedepan nti jd komposer terkenal..hehe..chaiyok22!! ;)

FiRsYa MeLisSa said...

thx fyza..insya allah kalau ada rezeki~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...