May 29, 2010

Petir Berdentum Dentam~~Guruh Melata di Langit..Kesengalan ku pun tiba



Hai semua...... Hari ni mood sedih sket~~
Ditambah pulak hujan kat luar.. Lagilah bertambah-tambah mood sedih nie..
Tapi!!! Saya bukan sedih sebab putus cinta, jatuh longkang, or tengok cerita hindustan guling-guling pastu nangis-nangis...
BUKAN!! Tapi saya sedih sebab saya dah TEROSAKKAN modem internet pak cik saya...ngaaa!!!
Storynya bermula begini................

Pada petang jumaat yang hening lagi mendamaikan, saya sedang duduk di sofa hitam kepunyaan nenek saya sambil menaip entry baru untuk blog nie...hehehe [ayat skema betul!!!]
Waktu tu hujan turun tapi still slow and steady lagi.. No petir, no guruh.. Cuma titisan-titisan air yang membasah bumi bertuah nie[bluek!!!]

Habis-habis taip entry baru, edit-edit sikit, TIBA-TIBA petir berdentum!!! WARGGHHHHH!!! tak der apa pun..sajer bagi gempak cerita jer..lalalala~~~

Time petir mula-mula tu, kira ok lagi sebab petir kecil-kecilan...
Tanpa disangka-sangka, niat untuk on9 lebih lama terpadam biler petir yang seterusnya membaham seluruh isi rumah kami.. eit3!!! Bukan baham cam harimau tu lah.. Kiranya petir tu punya lah kuat sampai suis utama terpadam... Gelap rumah nenek saya biler suis utama terpadam.
Terkejut jugaklah dengar petir tu.. Terus saya tutup lappy.
*Agak-agak adalah muka cam pak cik ni saya punye terkejut.. :)


Lepas tu saya terdengar satu suara....... [lorh!!bukan cerita hantulah..rilex2]
Saya terdengar mak cik saya cakap "Mak Tam nampak cahaya kat plug internet tu..jgn internet rosak dahlah..]
Masa tu, suis tv dan astro yang dipasang dah lama tutup... n before kejadian petir tu, nenek saya+mak cik saya dah suruh tutup suis internet.. Tapi saya punya degil mengatasi segalanya. 

Biler kejadian macam tu dah berlaku, saya mulalah cuak tak menentu..
Sebelum-sebelum ni, kita imbas sekejap eyh~
Saya pernahlah main internet time hujan.. Pak cik saya merangkap tuan punyer internet kat umah nenek saya cepat-cepat tutup balik membuatkan saya bengang seketika...
Tapi saya ni lambat nak paham~ Tak ambik iktibar pun dari apa yang pak cik saya buat..

Sambung balik cerita tadi.. Cuak punyer cuak, semua dalam rumah dah tau saper punye keje internet tak leh pakai~
Of cozlah saya kan... Memang tak boleh hidup pun..
Saya harap bukan modem yang rosak.. Kalau tak melayang duit saya dibuatnya.. Mengikut firasat saya, mungkin plugnya saja terbakar... Hehehe...

Sampai hari ni internet masih tak boleh hidup sebab tak dibetulkan and tunggu pak cik saya dari PD datang betulkan.. So, saya on9 hari ni menggunakan broadband sengal saya dengan kelajuan GPRS.. 
Korang bayangkan lah sendiri betapa lembapnya...
Nasiblah kan.. Siapa suruh rosakkan internet...

Sedih kan cerita saya nie??? Cakaplah SEDIH..!!cakaplah~~!! ngaaaa...
Saya janji tak buat lagi.. Maafkan lah anak sedaramu yang degil nie...waaaaa :(

PADAN MUKA!!!
Little Love Always: FIRSYA MELISSA

4 comments:

~cik tiram~ said...

haha..gune modem pe??
pastu firsya buat ape?
nenek bebel tak? haha...:D

FiRsYa MeLisSa said...

saya pakai modem yg tm bagi..
entahlah..tu keje pak cik sy...sy tak tau~sy reti guna jer..
nenek??tak lart nak bebel dah....wat diam jer
:)

diarieslinnanayus said...

uhuuu..citer awk mmg sedeeyy..tp lawak pun ada..kelakarr lerr..hiii..sib ternet yang PADAM..klu awk, hu huuu??? sapa nak sambung tulis entri kat blog ni??..pakcik awk jugak..he he heee...

FiRsYa MeLisSa said...

hihihi..alhamdulillah bukan saya yang padam sekali..
tapi kalau lappy saya pulak yg padam, lagi haru dibuatnyer~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...