May 27, 2010

Pelangi-Pelangi Cinta@Diary Baby Sitter 3rd Day

Selamat Tengahari!!!
Tengah hari yang mendung di Negeri Sembilan..
Harap-harap basahlah sket tanah kat negeri sembilan nie dengan hujan..



Pastu ada pelangi cm nie pulak..Owh!!lalala~~~
Alhamdulillah...sejuk sikit..~~ Kalau tak tu, panas semacam..
Nak buat kerja pun lemau jer...
Sorilah terlambat sikit post diary baby sitter hari ketiga..
Sebab tak der yang special pun semalam... Juz semalam Mika tido lama sikit..
Senang hati tengok dia tido lama.. Kalau tak Mika memang susah nak tido lama macam tu..


[WARNING: Entry ni tak der kena mengena dengan tajuk pun..Sajer jer...hehehe..sajer warning lambat~nanti tak bestlah kan???]


Pukul 6 petang, mummy dengan daddy dia balik, terpaksa kejutkan Mika..
Sebab dia belum mandi lagi..
Kesian budak kecik nie..tdo tak pernah ckup...asyik-asyik terkejut...
Sy gak yg susah sebab dia jarang dapat tido yang lama~~~
Okelah...Hari ni tak tau nak post apa sebenarnya..
Kejap lagi kezen dari PD balik kampung ni pulak..senang hati ku!!
Ko jagalah Mika pulak..ngeee~~

owh!!ya~~~
Semalam punyer semalam, termasuk semalam dan semalam [baper banyak semalam nie!!!], saya main game Fatal Frame 3, The Tornmented.
Disebabkan game ni lah, saya cakap kat sumer, saya tak berani nak tido sorang-sorang!!
Terpaksalah tido dengan nenek saya..mana tak nya..pusing sana, pusing sini, asyik terbayang-bayang jer hantu dalam game tu...warghh!! Senang kata saya bagilah korang tengok screenshot game nie

*Ni cover game tu~ Cover game pun dah seram..



*Watak dalam game nie jalan-jalan dalam sebuah rumah usang..spot the ghost in kimono???ngaaaa








oke!!screenshot untuk hantu pulak~~korang tengoklah sendiri



*ngaaa!!! Seram seyh!!



*Main serang pulak hantu sekor nie!!


Watak dalam game nie kena guna camera obscura yg dia ada tu untuk capture gambar-gambar hantu nie dan merungkai misteri kematian tunang dia..
Ngaaaa...Seram tau..
Tiap kali hantu muncul jer, analog ps2 asyik bergegar jer...
Paling kritikal semalam lah...Time tu saya tengok video yg ada dalam game tu..
Kira cerita dalam game lah... Saya letak analog kat lantai..
Sekali bergegar, dengan jantung-jantung saya sekali rasa nak melompat keluar!!!
Nasib baik sikit lagi saya tak jerit! Tapi saya ganti dengan gelak.. Sedapkan hati yang ketakutan...


Adalah ala-ala cam ni gak saya rasa sebab saya main malam-malam+tingkap belakang saya terbukak lebar sangat-sangat...Membenarkan angin malam yang sejuk campur seram-seram sejuk yang saya rasa tiap kali main game hantu nie!!

Tapi seronok gak...Kata main game..Mesti addict kan??
Saya pun cam tu lah... Nanti main lagi.. Biarpun penakut~~

p/s: Saya memang penakut hantu... Tapi dalam banyak-banyak hantu, ada satu hantu yang paling-paling-paling-paling-paling saya takut sekali~~ Nak tau apa?? Saya bgi klue sikit:
Klue: Dia saya panggil Cik Sopan, sebab dialah hantu yang paling sopan sekali...haaaaaa!!teka cepat~~!!!

Oklah korang~Sampai sini jer entry hari nie..
bubye!!!

Little Love Always: FIRSYA MELISSA



2 comments:

soclose2213 said...

hujan sejuk, matahari panas..^.^ follow..

FiRsYa MeLisSa said...

hehehe..tengkis!!~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...