May 29, 2009

Hidup Tak SelaluNyer Indah...




Assalamualaikum.....
dah lama rasanyer tak menaip paper kat blog nie...
memang lama ar..
sebab dok fikir cam ner nak wat blog ni publish kat korang..puas2 pkir, dapat dah...
bukan nak kata buta it, tapi blur sketlah...
hhehe...ermmm.....oklah...
masa maz taip blog ni, maz ngah cuti sem lagi...so memang bowink..
nak tau nape???maz tak der keje nak wat..
dahlah maz ni jenis tak leh duduk diam kat umah...aktif semacam kan... 
sebenarnye maz nak cari keje coz nk tambah duit untuk bayar yuran sem depan...
tak mo harap duit pinjaman...
tapi nampaknye biler tak der keje nie, kena harp duit pinjman gaklah...
kalau tak leh enjoy ngan duit tu..tak derlah..maz guro je  kot...

maz der cari keje..banyak gaklah..
tapi satu pun tak der..
so, nak tak nak kenah duk umah, goyang kaki jer...keje full time adalah on9 sajer sepanjang hari..
cam kwn maz kat ms kata (yana picco mocha) "inilah keje full time orang yang menganggur cam  kita"...
thankz yana for dat words....
currently now, tak buzy langsung...
maz juz layan ym, ms ngan tagged maz...
itu jer yang paling aktif..
yang lain2 Hancussss..........
facebook tak reti lahh.....tension jer..
biarlah...
lagi2 an, ada sorang sis kat ms ni kata maz banyak fans kat ms...adoyai..mana adalah...
kwn2 amailah...kan3x???
ok..sebenarnyer maz ada suke sumone....
saper yang dah tau tu (kwn2 ms maz) diam2 jer k???
pecah rahsia siap!!
maz tak taulah nak kata per...tapi maz memang suke dia...
maz nak kenal dia sgt2...tapi maz tetap pegang kata2 ni"kalau der jodoh tak kemana"

so, apa2 pun maz serah sgalanya pada allah..coz hanya Dia yang tau apa yang maz tak tau dan dia jugak yg mengetahui sgala yang ada disebalik langit biru ini...

lastly, Doakan maz dpat result yang terbaik sem ni yer??kalau leh maz nak dapt dekan lagi..
maz nak buktikan kat parents maz, yang maz pun leh berjaya cm adik maz yang kat matrik tu..
kalau dulu masa skul, maz susah nak dpat markah yang bagus2..
kalau leh masa kolej ni, maz nak buktikan yang segala usaha maz selama ini untuk bktikan kejayaan kat parents berhasil....
bukan bro maz sorang jer yang leh banggakan mak n ayah...
"Akak takkan putus asa, mak ayah...akak akn buktikan suatu hari nanti biler akak graduate kat Uitm Shah Alam, akak akan pakai selempang n dapat Anugerah Naib Chanselor..."
itu cita2 maz....
doakan maz yer...

n untuk saper2 yg masuk Kolej Bersekutu UITM-Kolej Unikop sem depan, kita jumpe t k???
kalau der nak mintak tunjuk ajar, jgn malu2 tau..
akak sedia membantu..

akhir sekali, Semoga sumer kwan2 maz gak berjaya dlm lapangan perjuangan kita nie...
Salam syg dari Nurul Mazni @ Firsya Melissa....


2 comments:

mysifq said...

Anugerah dekan?
wah..tahniah tahniah....

bujang said...

wah...bagus-bagus dah ada blog nampaknya....tapi jgn lupa update selalu supaya org tak busan...ok. ada lagi template lawa-lawa.template ni tak sesuai....cari template bunga2 skit..baru nampak cute...hahhaha...ok.

http://www.jomgosip.blogspot.com
http://www.zoom.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...