December 6, 2013

Cabaransssssssss



******* Last Blog Post: 4 Ogos 2013************


Assalammualaikum...

Rasa-rasa berapa lama tak nampak maz menaip di blog? 

I do think quite a lot. The time period above show it.

Sebenarnya banyak benda jer nak cakap.. Tapi kadang-kadang tak tercakap.. Senang kata tak tertaip..

Bukan semua dari kita suka nak tahu kisah hidup orang cam maz nie. Lagi-lagi orang yang tak ada nama FAMOUS pun. Jadi, kalau nak jadikan blog sebagai diari harian, rasa macammmmmmm..... macammmm.. not my style!

Tapi this time, maz nak cerita jugaklah sedikit sahaja mengenai maz, diwaktu sekarang ni.

Firstly, maz dah lama tak balik rumah. Seriously memang rindu rumah sangat-sangat, memang rindu mak, ayah, katil, bilik, semua-semua kat rumah. 

Tapi apa yang menyebabkan maz tak balik rumah? haip! maz tak lari rumah yer.. (amaran!) hehe

Maz di UiTM Shah Alam sekarang menghabiskan sisa-sisa semester 4 yang berbaki 2-3 minggu sahaja lagi. 

Sekarang ni even Sabtu Ahad pun bukan hari untuk berehat, bersenang lenang, goyang kaki kat rumah. Jangan kata weekend, kalau cuti khas pun belom tentu rehat dekat rumah sewa nie. Paling tidak mesti plan keluar mana-mana..

Maz plan-plan keluar ni semua pergi mana kan? Sebenarnya untuk pengetahuan semua.. Maz menyiapkan kerja akhir untuk satu subjek di dalam course yang maz ambik sekarang, Penyiaran di mana maz dan raka-rakan satu kumpulan maz kene cover apa-apa sahaja news.

Yang paling sakit bila terpaksa cover around 17 news. Dengan special report bertemakan PELANCONGAN.

It was fun. Jalan-jalan jumpa orang, tanya pendapat orang mengenai sesuatu isu. Tapi penatnyaaaaaa!!! Nauzubillah. Boleh terlentang 7hari7malam!

Tapi kerana tugasan, maz dan kawan-kawan kuatkan diri tabahkan hati. Kalau tak, macam mana nak kumpul 17 berita?

BTW, besok maz dan rakan-rakan akan cover news di Bukit Bintang. Ada Kempen Advokasi di adakan di sana. Kalau free jemputlah datang yer. 






Bagi anda yang sukakan cabaran, mungkin course yang maz ambik ni memang menarik. 

Walaupun ada cakap-cakap belakang mengatakan course MASSCOM ni tak bagus dan sebagainya, anggap sahaja mereka tu seperti sampah di tepi jalan yang menganggu perjalanan kita menuju kejayaan.

Apa sahaja bidang yang kita ambil, pasti ada cabarannya. Jangan sesekali putus asa. Sekali melangkah, yakin dan melangkah dengan semangat yang kental !!

Itu sahaja post untuk hari nie. Fewwww!!! (panjangnye kita menaippppppppppppppppp)



1 comment:

Razfira said...

selamat belajar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...