January 29, 2013

Resipi Macaroni Cheese Cik Maz 2.0



Assalammualaikum..

Ingat lagi tak before this maz ada up entry pasal resipi macaroni cheese tu?

Well, maz nak buat tambahan sket sebab lepas masak maz baru perasan macaroni akan jadi keras sket sebab cheese tu mengeraskan tekstur macaroni.

So macam mane nak lembutkan walaupun macaroni tu kite makan sejam selepas masak?

haaaaa!! inilah jawapannye.

Lepas korang dah masukkan bawang, sosej, tomato puri n cheese, tambahakan sket AIR masak.. tak payah banyak.. Dalam suku cawan pun dah oke.. Kalau nak berkuah sikit, letak lebih sket. 

Lepas tu baru lah macaroni cheese korang lembut dan berkuah.. Sedap tau! Cuba try balik. Macaroni cheese ni senang jer nak buat! Dan paling best sebab kezen maz sangat suke macaroni cheese yang maz buat nie.. baru ni duduk seminggu kat kampung ade timenye dia merengek-rengek mintak macaroni cheese maz..

Now maz dah kat KL, saperlah nak masak macaroni cheese dia.. hurmmm 


itu jerlah.. Bubye.. tenkiu sebab bace.. Jangan lupa klik iklan nuffnang yer.. muaaah3!!!

twitter n instagram: mazmiyuki 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...