December 15, 2012

FOLLOWERS, HATERS, COMMENTERS.. JUST BE SMART!


Assalammualaikum..

hehe.. Selalu tak der masa nak update blog. Bukan tak der masa sebenarnye.. Tapi pemalas. Bila pemalas, buat ape pun malas.. okeyh!

Sebenarnye nak bagitau sikit nie.. Rupanye jadi blogger nie bukan senang jugak yer.. Lagi-lagi blogger pemalas cam maz nie. Dah ler update blog malas, menaip malas, upload gambar malas. Okeyh! tu tak malas.. Tapi capacity utk upload gambar dah limit. Acane yer? Help3!!

Maz baru jer log in blog tadi. Ade 4 comment yang masuk. First of all pasal komen ade orang nak beli naturactor. check link nie: Review Meiko Naturactor..

Meyh maz nak jelaskan.. Maz bukan jual produk nie.. So saper-saper yang bagi komen kate nak beli kat maz ker ape, mintak maaf. Maz tak jual. Terang-terang maz bagitau saper yang jual produk ni dan kat mane korang boleh beli. 

Let say, page yang maz bagi tu admin tak layan korang.. Maz tak boleh buat ape. Maz pun tak der share dengan kedai dia ker tolong jaga mesej keluar masuk. So siyesly korang tak boleh marah maz pasal tu. Lagi, katekan korang tak dapat beli kat page tersebut, banyak lagi kedai online yang jual meiko naturactor.. Korang boleh search jer kat google.. Bukan susah pun.. Why all this modern people become so lazy to even lay their fingers on keyboard? #justsaying

One more things, please be smart people. Kalau katekan tak jumpe number contact, korang boleh direct message admin untuk place the order. Or korang boleh cari kat notes atau mana-mana sahaja yang mungkin possibly untuk admin letak number phone dia. Remember, admin page fb tu orang biasa jer.. Bukan robot.. 24/7 depan komputer.

And last but not least, today comments memang kelakar. Tapi tak derlah rase nak delete. Jujur jer saya kata, kenapa awak tak letak nama? Kan lagi best komen tu pakai jer nama sendiri.. Baru jujur n ikhlas.. Ni tak, CIK ANON!! Nampak sangatlah bahawasanya dia yang menulis komen tu sangat penakut untuk reveal true identity kan?

Ni komennya:

"I just wanna give you some advice, hurm, I think you should find a foundation that suits yr skin colour bcus, if you apply foundation that are lighter than yr skin tone, you'll look fake."


Marilah kita jawab sama-sama yer..

1. Kulit saya tak gelap, tak cerah.. Sedang-sedang atau dalam erti lain sawo matang.. Kebiasaannya saya memang pilih color foundation sama ada tengah-tengah, atau untuk color bedak, medium, honey, beige, medium beige.. means dat saya memang aware warna kulit saya sendiri. 

2. Saya tau caranye nak ukur warna kulit sendiri. Nak saya ajar awak? Caranya, hadapkan muka ke arah natural light, bukan yang matahari pukul 12 tu yer.. Asal ade cahaya, pastu tengok cermin. Pastu ukur color muka. Kalau putih, mesti nampak urat2 darah kat muka, medium sawo matang, gelap tu macam kaler coklat gelap.

3. Bila pilih kaler bedak, saya selalu calit sket n letak kat rahang muka.. Sebab tu adelah cara cm ner kita nak tau sama ada bedak tu kalernye masuk ke tak dengan kaler kulit kita.

4. FAKE?? Saya tak pernah rase saya fake sebab saya tak pernah pakai foundation tebal sampai cam opera cina tu. Saya rase awak sebenarnye fake sebab awak mengFAKE kan identiti awak, dengan tak bagitau siapa awak sebenarnya.. 

5. Kalau awak nak kate komen ni awak nk cakap untuk follower saya, u should think more! Sebab jelas-jelas awak cakap untuk saya.. n ye.. tak perlu nak speaking sangat.. Since blog saya ni pun bahasa melayu... Manglish jer pown. Awak rase hebat ker berbahasa inggeris dan mengatakan saya FAKE? Utamakan bahasa ibunda awak dulu. Owh! lupa! identiti awak kan FAKE, tentu-tentulah saya tak tau awak ni melayu ker, cina, india or ORANG PUTIH @ MAT SALLEH... Tenkiu lah bace blog saya.. ker awak tengok gambar jer?


Dahlah.. tak gune marah-marah pun.. Sebab tak dapat ape pun kat maz.. Benefits? Kurang sket rase marah.. Tapi jangan melebih-lebih lah.. Nanti nampak sangat kebodohannya kat orang yang follow kita.. 

Untuk cik anon, terima kasihlah saya ucapkan. Saya hargai komen awak dan memang saya perlu counter back apa yang awak komen......... secara berhemah.. BERHEMAH KAN SAYA?? 


Assalammualaikum :)

5 comments:

Hajar aka Tiha said...

assalamualaikum sis maz.
saya ada buat satu GA ni..
saya harap sis Maz join sebab saya baru dlm buat GA ni and peserta saya baru 3..harap2 sis maz dapat join untuk memeriahkan GA saya.
http://smilewashere.blogspot.com/2012/12/little-giveaway-by-tiha.html
terima kasih :)

Razfira said...

biarkan die.. jgn marah2 ok x elok utk kesihatan :)

Orkid Edyliyne said...

sabar jelah kalau macam tu... hehe... ^^

Iqa said...

hai cik maz :) susah kan nak puaskan hati semua orang? ada je yang tak kena... just be yourself ^__^ apa2 pun saya suka baca and tengok blog cik maz.. keep it up!;)

Nadhira Izzati said...

x pa lah maz.. ssh nak puaskan hati smua org... sabar ja k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...