January 24, 2012

Suatu hari di dalam KTM

Assalammualaikum...

Rindu kat blog sebab adelah dalam 2-3 hari maz biarkan tanpa sebarang update.. Sorry guys.. Maz buzy sikit.. Tak der masa nak hadap laptop dan create entry baru..

Btw, entry ni adalah ringkasan untuk 2-3 yang maz hilangkan diri dari blog nie.. So maz pun tak derlah nak citer panjang mane pun.. Maz ringkaskan pasal weekend maz dan kejadian paling best pernah terjadi kat maz. 

Firstly, sabtu dan ahad maz di isi dengan mekap dan mekap.. dan mekap lagiiiiii.. Sabtu ade event White Fever photoshoot dari JCS.. Gambar-gambar maz akan upload di blog maz yang lagi satu..

Hari ahad pulak maz pergi Wangsa Maju untuk mekap tunang... Lepas mekap-mekap maz dan adik jalan-jalan area KLCC dan lepas tu THE MINES.. Sajer nak habiskan mase.. Sebab maz sewa kereta sehari for that day.. So rugi kalau tak habiskan mase yang ade tu.. Lagi pun minyak banyak lagi.. huehuehueeee..

Nak citer... Ahad malam Isnin, around kul 9malam cam tu maz dan adik naik KTM lepas hantar kereta sewa kat jusco equine.. 

Kitaorang dalam perjalanan nak balik LABU, NEGERI SEMBILAN sebab cuti isnin dan selasa.. So maz duduk coach khas untuk LADIES.. What to do.. Certain peoples memang jenis tak paham bahasa.. Ade jugak KAUM LELAKI dalam tu even dah tulis terang-terang... COACH FOR LADIES ONLY!

Tapi ape yang pelik, bukan lelaki malaysia yang buat cenggitu.. Tapi lelaki-lelaki dari negara seberang.. Which is....... fikir-fikirlah sendiri.. Korang pun mesti tau atau pernah alami.. 

Tapi bukan tu masalahnya atau point yang maz nak citer nie.. Pointnye the most annoying part is kat belakang maz ade sekumpulan budak perempuan, kiraan maz mungkin belasan tahun dok cakap dan ketawa mengilai sebijik cam pontianak dan macam coach tu hanya ade dia dan kawan-kawan dia.

I think it was most hilarious than this!

Diorang bercakap kuat-kuat macam bukan perempuan melayu.. Dan tak habis-habis keluarkan ayat-ayat lucah.. Tak sanggup maz nak taip.. Tapi korang bayangkan one of them tengok gambar kat DSLR kawan dia dan cakap " woaaaahhhh LESBIAN DOWH!!"

Lepas tu yang sorang lagi cakap "aku tak layan lesbian nie.. Aku layan BATANG jer!"... Ya Allah.. Urut dada dengar.. Dah ler maz depan diorang kot.. Budak perempuan yang sorang nie, pakai seluar ala-ala palazzo warna hitam tapi yang jenis getah spandex tu.. Baju tak reti nak labuh pulak. So each time dia mencangkung untuk tengok gambar kat kamera kawan dia yang tengah duduk kat lantai KTM, lepas tu bangun.. Can u imagine how it looks from back?? 

Maz dah malas nak dengar ape diorang cakap.. Coz kalau buat pekak pun, diorang depan mata maz. Nak tak nak terpaksa dengar sebab bukannye cakap pelan-pelan.. Maz rase diorang pergi jalan-jalan KL dengan kawan-kawan.. Then on the way nak keluar tren [diorang turun kat Bangi], girl yang pakai palazzo leyh cakap gini: "BYE HANJENG..." 

Ianya sangat jelas okeyh.. Bukan maz sorang dengar.. Ramai yang dengar dan ramai yang geleng kepala tengok diorang. NAUZUBILLAH.. Maz tak tau saper yang diorang hanjengkan tu.. Memang kurang ajar sungguh.

Dan hari ni maz balik naik KTM jugak.. Dari seremban ke BANDAR TASIK SELATAN.. Boleh bayang tak dari Seremban sampailah ke BTS air cond KTM sikit pun tak terasa??? Semua orang berkipas dan berpeluh dalam tren.. Ya allah.. Seksa sungguh dalam tu.

Dah ler berdiri dari seremban sampai bts.. Pastu air cond buat hal.. Nasib baik maz duduk coach wanita.. Kalau dok coach campur-campur tu.. Adik-adik lelaki maz dah bau masam dah coz tercampur semua bau lelaki-lelaki dalam tren tu [btw, korang paham saper yang paling kuat berbau]

Itu jerlah.. KTM, pleaselah improve sikit perkhidmatan tu.. Bayar mahal kot.. Tapi servis hampeh!! Maaflah. Ini negara demokrasi.. Semua berhak bersuara.


6 comments:

yunZatie said...

huhu..xreti makeup. dah lama x nek ktm..huuu

Adam Haiqal said...

hahaha adam pun ade pengalaman naik KTM jugak masa sekolah dulu.dulu dok asrama,so bila ujg mggu nk blk tu,blk naik ktm.turun di setia jaya. and masa otw dari sg. buloh tu, KTM tiba2 stuck and berhenti.automatically aircond pun terhenti. The best part was, adam tersangkut dlm KTM tu for almost 3 and half hor. Can u imagine that?Time tu berdiri dan sesak. Keluar2 je,dah lencun!siap boleh perah baju tu~ and i was like, "WTH?" hahaha..time tu takde lg coach for ladies.and dlm ramai2 tu,ada laa pmpn ni menjerit kata kena raba. org ramai,mmg xnampak laa sape pny keje. dat is why knp diorg buat coach for ladies only. :)

Nurul Mazni Sawal said...

@yunZatie: should try dear.. at least sekali utk naik ktm..

Nurul Mazni Sawal said...

@Adam Haiqal: wow.. long story.. gilerlah.. lame giler stuck.. cm menarik jer.. tak der buat entry pasal ni ker?

Miss Kagimoto said...

budak2 belasan tahun ni mmg suke ckp kurang sopan dorang rase cool lah tu.. huhu, miya tak penah naik ktm, (rase ktinggalan pulakk) :)

yad'z said...

hurm.. budak2 sekarang .. pe nak jadi ler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...