January 17, 2012

Makeup Tutorial: Rozita Che Wan Transformation Look

Assalammualaikum...

Dah lama maz mendiamkan diri dari buat sebarang tutorial.. Maz mintak maaf.. Maz berjauhan sebab terpaksa follow pantang mekap 2 minggu.. Alhamdulillah sekarang dah boleh guna dah.. 

Kali ni tutorial maz adalah transformation look lagi.. Maz rase ni last then maz nak fokus mekap-mekap biase jer.. Sebab boring gak buat transformation look nie.. Mekap lebih kurang.. Cuma lebihnye kat konturing muka jer... Tu yang rase bosannnnnn..

Ade video yang maz tak show dalam ni especially part pakai bulu mata.. Tension korang tau tak? Punyerlah payah nak pakai.. So off camera.. Dan part shading maz lajukan cam kartun coz kalau buat slow motion memang berejam video tu jadinye.

Meyh layan ni dulu:



Opsss.. Terlebih besar pulak.. hehehe.. Hambik korang. Taik lalat pemanis sebijik kat tepi bibir!


Bulu mata rozita che wan ni berejam nak memakainyaaaaaaa.. Sumpah lepas ni tak derlah menggatal nak pakai dahhhhhh!

So, ini videonya.. Maz dah upload malam semalam.. Tapi maz privatekan sebab tak adil lah.. Kenelah sama-sama publish kat blog and also youtube kan.. Lagi pun semalam dah mengantok sangattttt.. 





Produk yang digunakan:

naturactor code 152
pixy natural beige
naturactor code 153 for shading
elianto eye base
manly eyeshadow pallet-hitam, pink, copper brown n highlight
loreal 350 british red
lip liner miss rose
maybelline mascara volume express
miss rose kajal
brand danny-blusher

Done! Gud luck semua.. Lepas ni nak buat tutorial ape dulu yer??? hihihihi




~Tak malu ker ambik gambar orang lain sebagai DEFAULT PICTURE facebook korang? BE YOURSELF~~

5 comments:

Ckin Kembaq said...

mmang sama la ngan rozita..hehe pandai buat naa.. ^_^

:: Cik Nur :: said...

wahh...cantik2...suke tgk org make up..tapi sy xpandai make up..paling xpandai pakai eyeshadow..huhuhu

Nurul Mazni Sawal said...

@Ckin Kembaq: cuba2 jer ckin.. hehehe

Nurul Mazni Sawal said...

@:: Cik Nur ::: senang jer dear.. plih kaler yang suit u well.. then sapu jer kat mata.. simple :)

laskar pelangi said...

kreatifnya dia:)


#follow sini =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...