January 18, 2012

Jadi Perempuan Ni Susah Kan?

Assalammualaikum...

Pernah korang terfikir betapa susahnye menjadi seorang perempuan nie?

Yerp.. Maz rase agak susah sikit terutama bila berada di khalayak ramai.. Maz tak der masalah dengan pakaian dan sebagainya.. Apa yang dilarang maz takkan buat. Tapi kepercayaan kat manusia tu kurang terutama dengan orang yang kita tidak kenal... 

Di mana pun kita, jika kita berseorangan kita akan bina benteng yang menjurangkan diri kita dengan orang yang tidak kita kenali.. Tapi bila benteng jurang tu dirapatkan, kita akan rase selesa dan selamat dengan orang tu.

Perempuan ni kalau nak keluar kene berteman.. Kena ade saudara lelaki yang boleh jaga.. Takut apa-apa jadi.. Tapi tadi, bila part kene bebel dengan ayah maz... Adoilah.. Susah sebab dia kurang percaya dengan maz.. Tapi adik maz kate ayah bukan tak percaya kat maz tapi tak percaya kat orang lain..

Mungkinlah.. Ayahhhhhhhh.. Maz nak masuk 22 dah.. Dan maz carik duit dengan buat mekap.. Tak dapat banyak, sikit pun jadilah.. Memang belom ade hasilnya.. Maz baru merangkak.. Ayah maz expect maz terus berjaya jer..  Hurmmmmm... Semua orang kalau berniaga pun bermula dari bawah..


Maz buat entry ni bukan sebab nak burukkan ayah maz.. Tolong jangan salah paham yer.. Cuma maz rase kadang-kadang ayah maz terlalu konservetif.. Terlalu mengikut sangat zaman dia kanak-kanak dan bandingkan dengan zaman maz sekarang. Apa-apa pun dia tetap ayah maz. Orang yang dah besarkan maz..

Maz cuma berharap ayah beri sedikit kepercayaan kepada maz dan beri sokongan penuh dengan apa yang maz lakukan.. Itu jerrrrrr harapan maz...

Dan.. Semalam maz tengok bicara hati.. Ade butik pengantin dalam tu.. Tiba-tiba maz teringat, dalam mase 5-10 tahun lagi maz nak bukak satu butik pengantin macam tu.. Hopefully impian maz tercapai..



Terima kasih sebab bace.. Dah tengok tutorial ROZITA CHE WAN kat youtube??
Kalau belom, tengok cepat! 

10 comments:

starzieti said...

saye faham ape yg maz rase sbb itu yg saye rase selama nih. umur saye dah 21 tapi saye tak penah hidup berdikari. nak kerja pun tak boleh. kene amek deg dulu katanya. takpelah, saye redha je sebab sume nih ade kebaikannye jugak unt saye. mungkin saye belum faham sepenuhnye lagi sekarang, tapi saye akan faham di kmudian hari nt. :)

kalau dpt masuk u nt, tak dpt bayangkan camne nak duk jauh ngan family sbb tak pena berenggang ngan family lame2. :(

Akeyla Frr . said...

awwww <3

NUR AIN AZMAN said...

Salam Maz. Sabar la. Kite sebagai perempuan memang parents susah hati. selagi belum kahwin, adalah tanggungjawab parents la nak pantau2 pun. Sabar ye yunk. Btw, Aen da tgok rozita che wan & Nora danish Transformation! sangat cantik & sama! suka sangat taw. teringin sangat nak reti make up macam Maz. good luck Maz! :)

Nurul Mazni Sawal said...

@starzieti: nak keje tak boleh?? tulah. tak perlah.. selagi muda ni belajar dlu.. maz pun kene belajar gak.. sambung smpai degree.. insya allah ade rezeki maybe master after that.. tapi not thinking ahead about dat lagi.. tq dear sbb memahami.

Nurul Mazni Sawal said...

@NUR AIN AZMAN: wassalam.. tq ain.. betol.. maz selalu fkir dari side maz jer.. maz paham skang diorang risau.. tenkiu sbb tengok.. insya allah ain boleh.. try keyh pelan2.. lama2 mesti jadi :)

Najah SHakiLa said...

Salam mas..Maaf,najah yg naif ni cuma nak berkongsi sedikit ilmu yg ada..mas baca kat sini ye..agar salah faham kita terungkai
rupanya ayat tu merupakan cucukan Syaitan..ayat ni.."Susah kan jadi perempuan ni.."
http://najasyakila.blogspot.com/2012/01/wanita-ada-kelebihannya.html

zOeY zAu YaH said...

hmm kdg2 terlalu konservatif agak ssh..takpe pelan2 k maz..

Cik Syazz said...

Doakan yang terbaik buat MAZ YANG GIGIH BERUSAHA:) semoga satu hari nnti dapat apa yang diidam2kan:)

Nurul Mazni Sawal said...

@zOeY zAu YaH: tenkiu zoey..

Nurul Mazni Sawal said...

@Cik SyazzL thanks dearie syazz.. maz pun doakan yang terbaik utk syazz.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...