September 13, 2011

Tutorial Simple dan Sweet Look Ala2 Princess Campur Second Grooming Class!! yeahhh!



Assalammulaikummmmmmm
[jawab tau semuaaaaa]


Okeyh.. Sebelum apa-apa, maz nak tempek 2 keping gambar buat tatapan korang.. Saper kata maz ni cantik sangat?? Maz gemuk okeyh! Maz dah cuba nak kecikkan sikit badan, tapi disiplin diri ke arah tu tak berapa nak kuat sangat.. So, sometimes apa yang orang lain pakai memang nampak cantik kat diorang. Sampai kat maz, haprakkkk!

Gambar ni diambik oleh photographer Once Kariem time event AISHA HUMAIRA 1st Grooming Class dekat Mia Art Gallery dekat jer dengan Pelita Nasi Kandar.. So kedatangan maz ke situ adelah sebagai coordinator make up.. Bersama-sama LOVE BUNGA QUERIDA.. yeahhhh!!!

Jap.. maz tempek jap.. Jangan muntahlak.. Maz tau maz gemok, tak cantik.. Alhamdulillah.. Fizikal maz cukup serba serbi... Means tak der kurang mana-mana. meyhlah tengok.. 


Nampak cam pendek semacam kan pakai baju cam nie.. Plus nampak cam "eyh! Aku preggy ke ape?".. Tak-takkkkk.. Sumpah tak pakai dress gini dah. Tukar style!!

Lagi satu pic yang maz suke, ade Love Bunga Querida sekali tau.. tapi bunga kata dia tak berani tengok gambar nie. Sebabnya??? Check sendirilah.

Creepy rite??

Cermin tu memang nampak klasik.. Sekali ambik gambar, jadi gini.. Mana tak seram. Bunga dah macam hantu cantik.. Hehehehe.. 

Cukup-cukup!! Maz nak update tutorial nie.. hari ni maz update tutorial gak.. Perasan tak maz kerap update tutorial? Yerrrr.. Memang pun. Maz bosan.. Lepas ni rehat daripada buat tutorial kejap.. Next week publish balik.. Baru ade rase kerinduan sikit kan?? Hahahahahahaha [pannnggggg!] 






Meyh view kat sini jer.. Senang kannnnn.. Kenapa sweet and simple look? Korang kenelah tengok dulu baru tau.. Memang siyes simple. Tak susah pun korang nak follow dan sangat sweet. Buktinya tengok gambar yang maz ambik lepas siap mekap.




Cam ner, cam ner? Sweet tak? Simple tak?? Op kos lahhhhh.. Kalau korang yang tak reti mekap pun konpem pandai buat kalau ikut step maz.. Sebab terlampau senang..  Maz akan cuba ajar gaya-gaya yang senang dulu.. Sambil-sambil tu maz akan buat jugak tutorial yang susah sikit.. So nantikan jerlah.. Maybe next week.. hehehehehehe

Owhhhh! Lupa nak cakap, tengok video sampai habis ye.. Untuk part last tu, maz galakkan jugak kaum lelaki untuk try check.. Sebab mesti best kalau korang nak bagi hadiah kat wife or kekasih hati korang.. Siyesly!! mesti diorang makin sayang kat korang punyerrrrr!

Itu jerlah.. Untuk list barang-barang mekap yang maz guna, check dekat bawah:

Muka:
Bb cream missha
Naturactor as concealer
Pixy natural beige

Mata: 
Sikly Girl Duo Eyeshadow 02 Cool Chic
Highlight Essence 01 Chill out
Glimmerstick eyeliner Avon G01 blackest black
Silkygirl Lash Prism 01 Blackest black
Kening- Pensil kening simply siti

Cheecks:
random brand

Lipstick:
SilkyGirl 21 Energetic Mositure Rich
Wonder Gloss Lipgloss from stage 07 Cassandra

Link-link yang ada dalam video:

Aisha Humaira dan Jiwa Chenta Stuff

Link event 2nd Grooming Class [coordinator make up- Nurul Mazni Sawal n Love Bunga Querida]

Love Bunga Querida [bungayumichi-youtube]





Macam biasa, jangan lupa klik nuffnang.. Nak beli kereta :)

9 comments:

Mambang Terbang said...

tutorial lagi..hohoo.....pertama lagi xD

PinKy MoMMa said...

maz dah cantik sayang :)
kena sntiasa positive k..smua ciptaanNya dah cantik cuma kite perlu memelihara pemberian itu jer :)

Nurul Mazni said...

@mambang terbang: hahahah.. selalu nak jadi yang pertama yer.. ngeee

Nurul Mazni said...

@Pinky Momma: Tq sis.. always positive.. tpi klu leyh nk jugak kurangkan yg lebih2 tu.. hehehe..

Mambang Terbang said...

dah cute da tu maz....hehehe....

Mambang Terbang said...

yg penting menutup aurat..yg tu paling bagusssss :)

Sha said...

maz dah sweet dah tuh..siyess! tak tipu tau :)

i like ur make up yg jdik header tuh..cantik! der tak tutorial dye? nak view la..heheh


p/s: psl yg spa tuh..yup tuh twrn keje..sy dah lama apply dh..mase last sem..even interview pn ms last sem..psl lambat tuh, tak sure lah..sebab der jugak kwn sy yg apply kje ngn krjn..tpi until now tak dpt2 lagi jwpn dye..awk try la tggu lgi..mne tau rezki awk ader..insyaAllah..mgkn lmbt ke..

Nurul Mazni said...

@mambang terbang: tengsss.. alhamdulillah.. setakat ni terjaga lagilah part tudung2 nie..

Nurul Mazni said...

@sha: terima kasih.. rasenye ade.. nanti maz post link kat blog sha keyh..

owh2.. tulah.. maz pun ade mohon gak keje dengan badan berkanun.. spa pun ade.. tapi lambat sket jawapannye.. senang kate semua lambat.. hehehe..still no response :)
insya allah.. ade rasenye.. aminnn~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...