September 20, 2011

Tutorial Mekap Arabic Make up/Dinner Make up

Hai readersss!! Rindu tak tutorial maz?? Erk! Tak?? Tak perlahhhh.. Hehehhe.. Maz tetap update walaupun korang tak berapa nak rindu kannnn..

Kali ni tutorial best.. Video panjang tak hingat.. Tu pun maz dah cut mana yang tak perlu.. Tema ARABIC MAKE UP. Juga boleh diguna untuk dinner make up.. Cuma mekap ni memang sedikit berat dan perlu sedikit kepakaran memblend warna supaya tak kelihatan pelik. Tapi maz cuba yang terbaik untuk ajar korang the easy way untuk paham step dalam video nie.. Konpem tak susah.

Meyh tengok gambar dulu, then baru maz letak link video keyh:




LBQ style.. original style from LOVE BUNGA QUERIDA :)

Kat bawah ni link video:










Untuk tutorial kali ni sebenarnye ade lagi 2 blogger yang join sekali.. Tapi link dan gambar mereka maz update lepas maz dapat link mereka.... Sabar menanti sambil-sambil tu jamu mata dengan video maz dulu yer.. 

Nak tahu saper blogger lagi dua orang tu?? Tungggguuuuuuuuuuu...............


Yeahhhh!!! Maz dah dapat tutorial dari both of them.. Firstly, introduced FYNA HERE BLOG punyer tutorialll!! Fuh3!!





Link video: 





ZOEY ZAU YAH 

Second blogger yang terlibat dalam kes ini. Eyh! Terlibat dalam collaboration ini.. hehehehe




LINK VIDEO:






Done.. Lega dahhhh~~ cantik kan?? banyak pilihan yang korang boleyh pilih.. tak nak cam nie, ade pilihan lain.. Selamat Belajar ye... 



List Product yang maz guna dalam video:

Face:
Bb Cream Missha
Supra 4w
Dermacolor
Pixy natural beige

Eyes:
Manly pallet 
Essence highlight eyeshadow
Romantic color pallet
Silkygirl Precision eyeliner 01 black
Canmake Perfect Black Marker Eyeliner
MR [Miss Rose] Kajal
Lash Prism Silkygirl mascara 01 blackest black
Falsh eyelashes from yokoso

Lips: 
Angelfit perfect concealer
Silkygirl 01 amber


Klik Nuffnang kat bawah header, nak beli kereta :)




P/s: tak der ape untuk dipesan.. nak pesan mcd boleyh tak?

3 comments:

fyna said...

yeay! ada video sis dalam ni..boleh tumpang glemer maz!

Amy A. said...

haa..finally jumpe jgk org mesia ajar mekap yg pki bb-cream..

sy baru je bjinak2 ngn bb-cream ni bila haritu terbeli bbcream skin 79 yg botol nye begitu gojes..:p tlg eh wt entry cite2 sikit..ke dah ade?..nk link~

nurdani said...

macam tu rupanya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...