March 22, 2011

Korean Girls Look Tutorial

Assalammualaikum..

Hari ni nak promote sikit video tutorial kali pertama buat tau..... Bukan senang nak upload masuk dalam youtube. Agak berejam jugak saya menghadap laptop mengharapkan peratus loading dan masa yang tinggal untuk upload berjalan dengan pantas. Tapi apakan daya... Broadband banyak sangat kena lalu traffic light. LEMBAP!!!

Tak mo citer pasal kelembapan+kesengalan broadband nie. Nak citer pasal video tutorial pertama nie. Entah kenapa, saya pilih tema korean girls sebagai tajuk tutorial video pertama. Sedangkan banyak lagi tajuk lain lagi best... Tapi kenapa korean girls???

Meyh sini nak jawab.......

1. Cuba pergi bukak channel Korea kat astro.. tak kisahlah KBS World ker atau yang HD punyer tu ape yer??? Hahahhaa... Kalauu korang perasan, wanita-wanita/gadis-gadis korea sangat suka buat CAT EYES...
Sangat comel bukan??

2. Diorang pun suke mekap simple-simple, tak terlalu heavy. Dan muka nampak glow. Tak percaya tengok nie:





Park Shin Hey- Sumber Google

Kara- Sumber Google

Dan yang ini juga... Hahahhahaha

Nurul Mazni Sawal- Sumber[tak dikenal pasti!] 

Dan disebabkan faktor-faktor itulah, maka video ini terhasil. Itupun selepas tengok kawan facebook saya: ADIA ABRIELLE membuat mekap ala korean girlnya.. Sila tengok gambar di bawah

 thx sudi bagi i curi gambar u.. hehehe

Owh.. Tolonglah.. Setiap kali tengok photo album beliau, mesti akan stare lama-lama tengok gambar dia. Sangat-sangat cantik. Kulit flawless, mata bundar, bibir juicy!! Owh mo....!! Banyak lagi tau gambar dia. Bukan satu. Tapi kang letak banyak-banyak, cam pelik pulak jadinya.

Pendekkan citernye setelah mukadimah yang panjang lebar... Ni untuk korang!! Untuk yang pernah request saya buat tutorial nie, korang pembakar semangat sebenarnye. Kalau tak memang tak kan buat. Pemalas tahap cipan mengandung. Macam nie lah.. Hahahahaha...

So... Enjoy! KLIK aje~~~


Penulis Malas Yang Penuh Cinta dan Cita-cita itu SAYA......

P/s: Maaflah kalau video ni ternganga mulut lebar sangat ker, tertutup mata time pakai celak[tengok betul2] dan macam-macam lagi. Maaf... maaf dan maaf!!  Yang pasti tutorial ni senang untuk diikuti.. Heheheheh

7 comments:

Mardhiyyah Ridzuan said...

Suka tengok aksi bermekap!!!Haha...So cute!!!Between, Korean punye memang cantik kan. Especially baju-baju diorang comel plak tuuu...Jeles..

Hidayah Rusli said...

eh. kita pun suka sangat tengok pic ADIA kat fesbuk. sgt2 cantek! tiap2 hari belek gmbar adia,jeles2 haha.

Nurul Mazni said...

@Mardhiyyah Ridzuan: hehehe.. aksi bermekap cute? ngeee.. yup.. almost nice cloth they have :)

Nurul Mazni said...

@Hidayah Rusli: hehehee.. tiap2 hari belek gmbar dia? erk!

mimie said...

err, macam mane erk maz make up yang muka nampak tegang tu. lepas tu kan mcm mne erk nk make up yang mcm kite makeup tapi nmpak macam kita tak makeup nampak mcm kulit ori. err faham tak ? ayat mcm belit skit. heee, sorry kalau banyak tanya ;)

Nurul Mazni Sawal said...

@mimie: huhuhu.. memang berbelit pun.. kalau nak mekap, tapi nampak kulit ori, juz pakai bb cream.. kalau asal kulit memang jenis tak der masalah, no biggie nk pakai bb cream jer :)

Akeyla Azmi said...


qilah lepasan spm n nanti nak sangat try make up n jadi cantik mcm kak mazniiii hihihihihi <333

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...