January 12, 2012

Shoutbox kat Blog, Penting ke Tak??

Assalammualaikumm

Selamat petang yer semua.. dah petang dah.. Cepat jer mase berlalu.. Bagi maz yang duduk kat rumah nie, masa memang cepat berlalulah.. Tak taulah orang yang bekerja macam mana kan.

Korang rase kan..... Penting ke tidak penggunaan SHOUTBOX nie?? Sekarang ni tak gune shoutmix dah kot sebab ade masalah.. Blogger sekarang gune CBOX atau FIBOX.. Betol ker eyh maz eja nie?? 

Dulu maz ade gak benda nie.. Tapi maz remove sebab time tu maz tak sempat nak tengok kawan-kawan yang tinggal jejak kat shoutbox..

Bagi maz, kalau nak tinggal jejak kenapa tak tinggal kat ruangan komen? Banyak lagi sebab yang buat maz remove shoutbox maz time tu.. Nak tau?? Meyh bace:


1. Tak sempat nak balas semua kunjungan yang tinggal link kat shoutbox.. 

2. Mereka yang tinggal link tu datang sekadar tinggal link or bace entry sekali? At least yang tinggal komen bace entry.. 

3. Link merapu-rapu yang tinggalkan kat shoutbox padahal dah ajar cam ner nak tinggalkan link.. Mudah kan?

4. Tak suke tengok shoutbox sendiri time tu.. 


Korang mesti rase semua nie alasan jer kan?? Tapi paling tidak ade satu atau dua alasan maz yang korang boleh terima.. So, maz pun fikir-fikir balik nie.. Nak letak shoutbox atau tak? Kalau letak dapat ke check diorang tu semua??? 

Itu jerlah petang-petang nie.. Selamat membaca yer :)

11 comments:

diana said...

YE KE YANG TINGGAL KOMEN TU KOMPEM BACA ENTRY??HEHEHEH

Nurul Mazni Sawal said...

@diana: konpem.. sebab mostly of them komen base on entry.. yang lain2 tu tak taulah kannnnnn :)

NUR FARHANA ZAIDI said...

letak jaa.kalau tak sempat comment akak baca ja :)

Onitsuka_hana said...

bg hana penting. sbb klu xupdate blog or boring2 hana slalu tingalkan jejak kat shoutbox ja..

EZAD AMIR said...

setuju dgn maz..

follower or visitor yg bw melalui shoutbox skdar dtg tgl kn link dia je.
buat apa tulis blog kalo xde sape respon entri kita kan..
buang shoutbox adalah tindakkan yg bijak..ekekeke..

Nurul Mazni Sawal said...

@NUR FARHANA ZAIDI: betol jugak kan.. tu lah nak letak yg mane best yer? cbox ke fibox?

zOeY zAu YaH said...

saya pun tak letak.plg pntg sbb org ska ltk link bkn2,bisnes,anon ska ckp bukan2,dan org menyamar yg letak link blog org lain.dia ckp kutuk2 pastu letak link blog org glamor2..so bguslah maz tak letak..asalkan ada tempat komen,tu lg bgus.kita leh control nk publish ke tak kan.

NUR FARHANA ZAIDI said...

wahhh.akak reply comment fana.hehe.fana pakai cbox ja.xpenah try pon lagi fibox tuuu :)

Nurul Mazni Sawal said...

@NUR FARHANA ZAIDI: of course dear.. why not i reply to ur comment? hehehe.. okeyh2.. mybe shud try that one too :)

Nurul Mazni Sawal said...

@zOeY zAu YaH: tu lah pasal zoey.. datz y maz remove.. nanti tak memasal orang lain jadi mangsa.. yerlah.. kite mane tau kan? :)

Mysterious Mel said...

Salam. Love your blog...cantik and sweet je bila pandang. And thanks for info on shoutbox tu...very useful for me. Kalau sudi singgah my blog Kenapa Perlu Penapis Air?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...