January 9, 2012

Anak Asset Ke Syurga atau Neraka?

Assalammualaikum...

Anak asset ke syurga atau neraka?

Memang tersentuh hati bila dengar apa yang ustaz don daniyal sampaikan.. Ustaz ni maz mula-mula tengok dia mase bulan ramadhan tahun lepas.. Time tu baru lepas sahur.. Ustaz membicarakan tentang puasa.. Seronok sebab ustaz ni sempoi dan sangat kelakar..

Memang kagum habislah dengan cara penyampaian beliau.. Sekarang banyak yang share link ni kat facebook.. Dan maz baru tengok hari nie.. Siyes, silalah sediakan tissue kat tepi korang.. 

Bukan niat maz nak main-main. Tapi kalau korang betol-betol terase, betol-betol terkena batang hidung sendiri.. Mesti korang tau sendiri perasaannya macam mana..

Maz pun tak derlah pandai mana.. Cuma share dari apa yang maz tengok.. Semoga ini jadi pengajaran buat kita semua.. Ambillah iktibar dari apa yang disampaikan..




Jadilah anak yang dibanggkan ibu bapa..

Paling suke ayat beliau bila kata: "cuba bayangkan bila anak nie berdoa untuk ayah dia dengan nangis-nangis, takkan ALLAH tak nak makbulkan doa anak nie?"


2 comments:

zOeY zAu YaH said...

smoga kita dpt jd yg terbaik untuk ibubapa kita dan menjauhkan mereka dari api neraka..amin..

Nurul Mazni Sawal said...

@zOeY zAu YaH: betol tu zoey.. aminnnn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...