November 1, 2011

Selena Gomez Inspired Look Make up Tutorial

Assalammualaikum.. 

Sori yer sebab maz peram video ni lama sikit.. Video ni maz dah publish semalam. Tapi sebab ade masalah copyright audio, video tu maz terpaksa upload balik dan tukar lagu baru.. So lepas ni kalau wat video memang tak leyh main ambik jer lagu even bagi credit kat song tu. 

Kali nie, maz buat make up yang diinspirasikan dari SELENA GOMEZ dalam WHO SAYS video.. Dalam video tu selena pakai black dress dengan mekap yang simple dan glowing.. 

Disebabkan dah ade yang request, maz cuba buat jugak sehabis daya.. Bhahahaha.. [cam kerja keras pulak!]

So, ini gambar-gambar dari mekap look yang maz buat tu.. Untuk tatapan.. hik3



Sorry for those duck face.. Nak mengutuk ker?? Silakanlahhhh.. tak makan dek kutukan punnnn.. 

Okeyh, so alang-alang korang tengok video nie sekali, saper-saper yang ada akaun youtube tu, subscribe lah channel maz yer.. Tenkiuuuuu.. Kat bawah ni videonyaaa





Sori sesangat sebab maz terskip compact powder dalam video nie.. Dah siap edit baru perasan.. huk3..

List product: 

Face:
Naturactor code 152
pixy natural beige
Shading-chocolate brown
blusher-pinkish

Eyes: 
Contact lens sugar candy lens brown 14.5 mm
Champagne+black color
Kajal miss rose
Mascara lash prism from silky girl blackest black
random brand fake lashes
elianto black eyeshadow

Lips: 
Caramel color
Fruity jelly maybelline in freshly sliced

Until then.. Bubye.. Next tuto masih inspired look lagi.. Artis yang sama.. Nak tengok contoh??  Kat bawah nie:


kaler ungu tu.. cantik tak?? cantik n simple giler nak buat.. Tunggu keyh! Daaaaaa


4 comments:

RazFiRa said...

suke selena gomez...wee.. suke tutorial ni

MaYa MustWany said...

mas dah try pakai eye liner liquid,tapi hanya pakai atas je,yang bawah tak reti coz bulu mata bawah nyibuk.kikiki

Nurul Mazni Sawal said...

@RazFiRa: hehehe.. tetiba suke jugak.. dia comelll..

Nurul Mazni Sawal said...

@MaYa MustWany: hahhaa.. mata bawah ganti dengan pensil liner lah.. senang sket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...