October 23, 2011

RunAway Make Up, Ayunni

Assalammualaikum..

Maz baru jer lepas balik dari panggung anniversary kat LAKE GARDEN with sorang lagi MUA, sis LEEZ GHAZI.. Fuhhhh! Giler penat.. Tukar-tukar baju, tukar-tukar mekap.. Baju semua cantik-cantik.. Jeles hokeyhhhh.. Coz maz tak mampu nak pakai baju cantik-cantik macam tu.. [wondering bilalah nak kurus!]

Event tadi adelah event runaway yang diorganize oleh Julia's Touch.. So maz hadir pun last minit kene tarik sebab tak cukup MUA lepas tu kebetulan sis Leez Ghazi pun mengajak.. Bak kate orang, macam orang mengantok disorongkan bantal.. Lagi pun maz memang nak join.. 

Oke-oke.. Tadi maz mekap ayunni.. Owh.. Ini pun antara top list talent maz coz dia sangat humble, tak sombong, baik n yang penting kamera sayang dia.. [photogenic].. Baru tadi dia jadi top list talent.. hehehe.. ni first time maz mekap dia tau.. 



First baju dia warna hijau.. Tapi korang mesti pelik kenapa maz buat mekap dia warna ungu dan coklat.. Sebab mulanya dia kate dia akan pakai various warna.. So maz buat random color jer.. Sib baik tak pelik.. Owh!! Style tudung dari Love Bunga Querida yer. hik3


Lepas tu kene tukar baju bridal pulak.. Ayunni pakai warna merah.. Disebabkan dia teringin sangat bibirnya berwarna merah mak ngah, maz ubah mekap dia kepada copper brown+gold dan sedikit hitam kat hujung mata.. Bawah mata maz gelapkan lagi.. Then kat bibir, maz letak warna merah.. Macam dalam gambar.



This is the picture as a proof yang maz mekap dia.. Heehehee.. see the tag.. MUA.... [ciss! berlagak sudah ko!] Hahaha.. Bukan selalu ye dak. Jangan telek muka maz.. telek muka talent sahaja.. Berpeluh dah tu muka.. nasib baik touch up sket. Otototototoooo..

Itu jerlah.. Best jugak jumpa orang baru nie.. Nanti next week ade mekap high fashion pulakkkk.. wahhh! Tak sabar nak experiment with color again and again.. And kalau korang nak test skill mekap korang, try mekap orang.. Sure ketar tak ingat.. Tapi yang penting jangan putus asa keyh.. First try is your first step to victory.. Gud luckkkk!!!


Boiboiiboiiii.. Klikk nuffnang kat bawah header.. kalau tak kite cium sorang2. hahaha








Terima kasih daun keladi.

4 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

chanteqnyer yg pic first tu ... yg kedua pon chanteq, tp lagi suke yg first, hehe~

Nurul Mazni Sawal said...

@✿ pink velvet ✿: msti sebab suke simple look rite?? hehehe.. tenkiu dear..

YNA said...

semuanya cantik and sweet :)

salam kenal ya? :)

RazFiRa said...

pandainye die make-up.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...