September 22, 2011

Tak Nak Jadi Same Jer.. Jadi Alien Lahhhhhh

Assalammualaikum

[sori tajuk entry tak de kene mengena.. tapi bace dulu sampai habih]


Orang kata rezeki ayam nampak di tajinya, rezeki manusia tak siapa yang tahu.. [betul ke haku cakap nie?] Alhamdulillah, mungkin berkat usaha maz sendiri dan sedikit sokongan rakan-rakan di sekeliling maz dapat rase keseronokan berblog.. 

Dulu, 2tahun lebih yang lepas [tak berapa nak ingat] maz sibok-sibok buat blog.. Sebab tengok ramai yang ade blog.. Time tu blog maz macam hidup segan mati tak mahu jer.. Lepas tu maz fikir, cam ner maz nak tarik ramai orang bace blog maz.. Okeyh, maz akui memang BUKANNNNNN senang nak ajak orang bace blog kita. 

Maz selalu salahkan broadband maz yang lembap. Tapi sebenarnya itu bukan alasan. Kalau kita nak berjaya, firstly kenal pasti identiti blog kita sendiri dulu.. Jangan nak mengikut orang tu, orang ni.. Lama-lama kita tak der identiti [deyh!, malu weyh!] Itu pasal identiti.. Belom lagi kaki fakers, hackers, copy cat.. Yer! Mereka semua adalah mereka yang tiada identiti.. Termasuklah CIK ANONYMOUS yang kejenya mengondem blog selagi termampu. 

Maz bukanlah nak bajet retis sangat bila mula ada akaun youtube, mula buat tutorial video sendiri.. Okeyh, Maz gitau yer, once korang ade youtube, bukan hanya rakyat MALAYSIA tonton muke korang.. Orang-orang luar negara pun sibok nak tengok korang tau.. Tapi maz tak rasa tahap maz sampai ke situ. Even blog maz pun orang tak kenal lagi. 

Jadi biler maz disenaraikan antara TOP 30 MALAYSIA'S NEXT TOP FEMALE BLOGGER 2011 *selalu kene rujuk tajuk coz terlupa! Maz tak rase maz hebat sangattttttttt.. Maz masih NURUL MAZNI SAWAL yang korang kenal.. Biasa-biasa.. Chillex lah.. Kadang-kadang tak tersempat datang blog korang tu mintak maaf. Huwaaaaa... Baru nak menggagau mintak maaf kannnn.

Dan maz jugak tak rasa orang yang berblogging dekat 3 tahun cam maz nie sahaja yang leyh capai tahap tu.. Yang baru-baru pun boleyh.. Banyak jer contoh kat sekeliling kita nie.. Korang boleyh check sendiri yer..

Sampai situ jerlah maz nak cakap.. Bubyeeeee! Muaaaahhhhhh3!!




"In order to be irreplaceable, one must always be different."
Coco Chanel
(pinjam ayat kat blog SANDRA AZWAN)







Klik nuffnang kat bawah header, nak beli kereta :)




P/s: 3 kali upload gambar tu.. APehal tahhhhhh. 

1 comment:

sifu im said...

header i dh cntik la..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...