February 11, 2012

Gyaru Japanese Make Up Tutorial: Make up Jadi Anak Patong



Assalammualaikum...

Kali nie maz buat kelainan sikit dalam mekap.. Asyik mekap harian jer kan.. Try something different sket.. Sebenarnye dah lama nak cuba.. Cuma baru ni terase nak buat sebab ade yang request..

Gyaru make up tutorial.. 

Errrrr.. Ape yang korang paham dari perkataan GYARU? Tak kan?? Maz pun mula-mula tak faham.. Tapi bila maz dah bace kat WIKIPEDIA, baru faham sikit-sikit.. Kalau korang biase selongkar youtube, mesti tengok mostly yang buat mekap gyaru nie outside malaysia cam korea, japan, dan ade jugak mat saleh yang buat.. End up, mesti muka diorang jadi macam anak patong kat bawah nie:


Comel kan? Tapi belom pernah lagi jumpe HIJABIS GYARU.. Ker pernah jumpa?? Rase belom ade kot.. So maz berbesar hati lah nak tunjuk kat korang walaupun agak kurang menjadi kan... wuuuuu





Sekali gedabak maz bagi kat korang.. Tak berape jadi kan?? Tau dahhh.. Cedihhhh!

Kat bawah ni ade video untuk mekap nie.. So have fun!





Information untuk product, leyh check kat info box.. Maz pakai fav gel eyeliner maz.. so korang lepas ni boleh pergi carik kat SASA..  Semua yang maz guna senang di dapati di drugstore seperti watson dan guardian.. 

Oke, no need check info box sebab maz dah letak kat sini.. So untuk yang bertanya, boleh bace entry ni dulu before tanye yer.. Soalan pasal pakai foundation ape, eyeshadow ape semua maz takkan jawab.. Sila check entry, baru tanye.. Terima kasih :)

Products list:

Pixy natural beige
naturactor code 152
Cyber Color Gemstone Mono Eyeshadow 14 pearl
Essence kajal pencil 04 milk
Sasatinie gel eyeliner black pearl
Blusher-random brand
Silky girl moisture lipstick in caramel

Gud nite.. mau tito!!! bubyeeeee!!

6 comments:

adeek said...

eh.eh jadi r nk try la suke.suke

starzieti said...

soft je mekap. comelll. :D

H.I.D.A.Y.A.H said...

comelnya maz...cantik makeup..nampak natural...

Miss Kagimoto said...

miya is gyaru lover !! ^0^
hehe, so kawaii..miya pon slalu jugak make-up gyaru bile kluar..hehe, maz cubelah beli scawaii or popteen..bnyk make-up gyaru dkt situ..

RazFiRa said...

CANTIKNYE mAZ :)

Cik Syazz said...

cantik laa:) tang mata tu menawan:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...