February 21, 2010

19th February 2010

20 tahun lepas, tarikh yg sma, maz dilahirkan kat Hospital Besar Kuala Lumpur.
20 tahun selepas tu, adalah ulang tahun maz yg ke 20, my sweet 20th year!! hepi bufday to me~
hehhe..
but noting to celebrate coz pada hri yg sma, family maz dpt berita nenek sdra aka kakak nenek maz meninggal dunia.
Innalillah hi ainna ilai hirojiun..
arwah dikatakan meninggal pada waktu petang-malam..(maz tak berapa pasti ttg ni)

jadi keesokkan harinya, pagi2 lagi dh bertolak dari Kuala Lumpur ke Seremban terus ke Kg. Pulau, umah anak arwah..
time tu dah ramai sgt dan arwh belum dikebumikan lagi.

Time tu ada org bukak kain kat muke arwah, n maz terkejut tengok coz muke arwah cm tido...
tenang jer air muke dia. mungkin coz hayat dia arwah selalu sebut "La ilahaillah" walaupun time tu arwah sebenarnye nyanyuk.
inilah kuasa ALLAH.....
rasa cm senang hati jer tengok muka arwah cm tu.

walaupun arwah cuma lh nenek sedara jer, tapi setiap kali raya msti datang umah arwah..
rumah dia antara rumah yg wjib datang stiap kali raya..
n arwah pun cm nenek maz..suke memasak..
terkenang2 ag arwah time dia nyanyuk tu.
arwah mmg bertuah coz ramai anak yg nak jga dia time tu.

Al-fatihah buat arwah nenek Atam n takziah buat keluarga di Kg. Pulau.
~AL-FATIHAH!~

2 comments:

Cik Khairul said...

AL-FATIHAH .. smoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg dikasihiNYA ..

Mya~Chan said...

amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...