August 3, 2011

Tips HOT+BEST!!!

Assalammualaikum.. Huishhh..dah ler bosan. Pastu panas pulak malam-malam gini..

Dah tu pulak tadi baru terkejut tengok buffer earning CIK EPAL.. RM5K tuuuu.. saper nak bagi yer kalau banyak-banyak gitu?? Haaaa.. Tulah. Korang tak tau ape kelebihan sebenarnye berblogging nie.. Ramai dah blogger popular wat duit dengan blog nie.. Kalau nak cerita sorang-sorang memang tak mampu rasanye.  Tapi cuba korang fikir, dengan satu entry jer korang boleyh dapat rm10, baper entry pulak untuk dapat RM5000++???

Eyh2.. Maz tak ajar korang untuk jadi mata duitan. Tapi kalau korang benar-benar serius, apa salahnya jadikan blogging tu salah satu business jangka panjang korang. Maz tak hebat berblogging pun, follower pun 500++ . Tu pun jarang-jarang buat kunjungan semula ke blog mereka sebab internet selalu buat hal. Tapi kalau ade masa dan satu hari tu maz rajin nak datang, maz akan datang hampir 20 blog satu hari.

Biasa tak orang tag gambar-gambar duit kat wall FACEBOOK korang? Mesti bosan kan? Orang lain banyak duit, kite banyak ape?? Banyak air liur adelah.. Cari kerja pemalas, tapi duduk depan laptop dan online mahuuuuuuu..


Jadi cuba ambik peluang macam nie, buat blog dan sebarkan apa-apa sahaja yang ada kaitan dengan iklan-iklan di nuffnang. Korang boleh cerita pasal CELCOM, AIR ASIA, DIGI, SONY CYBERSHOT dan macam-macam lagi.. Juz korang kene ambik tau.. Yang terbaru iklan yang sedang ditayangkan adelah PROTON SAGA FLX CVT yang baru tu... Wuisssshhhhh!! Mengancam tau kereta tu.. Kalau dapat duit nuffnang, mau beli itu kereta! Tapiii.. Tah tahun biler lah dapat belinya..

Lepas tu, make sure korang punyer tajuk entry pun gempak-gempak... Kene rajin promote blog, jalan-jalan untuk up kan trafik blog korang. Kalau tajuk entry pun macam lemau jer, saper nak datang kan? Buatlah gini:

1. Siti Nurhaliza disahkan mengandung sejak masuk UITM!!!

2. Perkahwinan artis popular kontroversi tak dapat tajaan KERAJAAN!

dan lagi, dan lagiiii.. Sekadar contoh yer.. Tak betul pun.. Tapi kalau tajuk entry korang lemau sekalipun, sah-sah korang punyer entry hebat, curlass dan meletop-letop, konpem orang datang jugak..

Itu sajerlah nak kongsi rasanya. Maz tak derlah blogging sangat. Tapi melalui pengamatan maz sebagai pengguna nuffnang, maz mau jugak dapat duit banyak cam CIK EPAL atau YUYU ZULAIKHA..... Boleyh gak rolling barang make up.. Hahahahahahhaha




Selamat mencuba!!!

2 comments:

AHMAD FAHMI said...

ok gak tuh...boleh buat modal kawen lps ni... hehehee

Nurul Mazni said...

Ahmad Fahmi: hehehe..wahhh..modal kawin yer.. ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...