February 16, 2013

Sweet n Simple Make up Tutorial



Assalammualaikum..... warahmatullah hitaala wabarokatuh!

Jawab, jawab.. Panjang salam maz hari nie.. 

Maz tak nak cakap panjang-panjang.. Sebenarnye maz ade hadiah untuk korang.. Tutorial terbaruuuu!! hoyeahhh!

This is last sebab maz nak berehat kejap dari buat tutorial kat youtube.. Sebenarnye maz nak baiki kulit maz balik lepas 4 bulan maz tak jaga langsung.. Hanya pakai pencuci muka jer.. Masa tu lah kulit jadi kusam, jerawat naik dengan sedapnya.. Ya Allah..

Maz tak nak bagitau dulu apa yang maz pakai.. Nanti kalau ade perubahan baru maz bagitau kat semua.. okeyh? set!!









Tengok gambar close up mata tu macam eyeshadow tu warna berat kan? Tapi maz dah softkan dengan penggunaan eyeshadow bawah mata dan pensil putih di bahagian waterline.. And maz tak pakai fake lashes sebab dengan guna mascara jer, boleh dapat effect macam pakai bulu mata palsu.. 





Produk yang digunakan

Face: 
-naturactor code 152
-pixy natural beige
-pensil kening

eyeshadow color
-shining grey
-dark chocolate
-dark brown
-nyx jumbo pencil in milk as eyeshadow base

mascara: 
Maybelline Hyper Curl mascara in very black..

Blusher: 
-Danny, rose color

Lipstick:
Stage Lush Lotus 12

Itu jer.. Thanks sebab sudi baca.. lagi satu.. Kalau ade follower-follower maz yang buat look nie jugak, janganlah segan silu tag gambar korang kat instagram maz @mazmiyuki atau twitter @mazmiyuki


7 comments:

azlizaASRI said...

suka warna lipstik maz pakai , tapi kita tak suka dia basah2 , suka dia kering .. hihi ..

Nurul Mazni Sawal said...

@azlizaASRI: yang dalam tuto tu maz pakai lipstick xletak gloss.. maz pun kurang ske pkai gloss.. melekit.. hehe

Sunah Sakura said...

cantik...kalo kening tebal macam saya ni, takmo cukur, tapi nak kemaskan and bagi nampak nipis, nak guna apa ek?

Nurul Mazni Sawal said...

@Sunah Sakura: kemas2kan jer.. pastu lukis ikut bentuk yg nak..

Razfira said...

simple n sweet

Alyia Mong said...

you are so pretty :)

Cikgu Fikri said...

bila tgk entry ni, teringat kwn fiq dulu.. dia ada wat tutorial make up dlm blog dia.. huhu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...